Køb akustiklofter og, eller akustikvægge til billige priser og skab et roligt lyd miljø

Skab rum som er til at være i uden støj med akustikpaneler og akustiklofter

Hvad enten der er tale om rum i hjemmet eller på arbejdspladsen, så er det vigtigt at undgå dårlig akustik. Det kan påvirke os negativt, hvis vi befinder os for længe ad gangen i rum med for meget støj og det kan derfor være til enorm glæde at kigge nærmere på hvad man selv kan gøre for en bedre akustik.

Forklaringen på hvorfor man nogle gange oplever dårlig akustik

Det sker som oftest at der er dårlig akustik i rum der har højt til loftet og hårde gulve. Det er den form for indretning de fleste hjem i dag har og det er derfor mere aktuelt end nogensinde at kigge på, hvad man selv kan gøre for at forbedre akustikken. Du kan læse mere om akustiklofter på hjemmesiden her: https://www.nicetapet.dk/interioer/akustikpaneler/akustiklofter.

Det er ikke kun loftet man bør kigge på, hvis man er ude efter en bedre akustik i et rum. Det der skaber en dårlig akustik, er hvis der kun er hårde flader til at tage imod lydbølgerne der kommer frem. Man kan lidt forestille sig en bold blive skudt afsted i et rum med dårlig akustik. Hvis bolden kun rammer hårde flader, mister den ikke hastigheden så hurtigt og vil derfor pingpong rundt i rummet i lang tid før den falder til ro. Denne bold er symbolet for en lyd. Kommer der så flere bolde på én gang og rammer de alle kun hårde falder, så bliver det nærmest utåleligt at være i rummet.

Akustikpaneler og bløde ting

Det er derfor ikke kun vigtigt at kigge på loftet men også vægge og gulve kan med fordel få en anden type overflade. Du kan læse mere om akustikvægge på hjemmesiden her: https://www.nicetapet.dk/interioer/akustikpaneler/

Når du har fået kigget på vægge og lofter så kan du stadig gøre mere for den gode akustik i rummet, hvis du endnu ikke føler det er fri for rumklang og støj. Du kan med fordel bruge tæpper på gulvene og indrette med nogle lidt tungere gardiner og bløde møbler. Faktisk så er nøgleordet meget ”blødhed” her, ligesom vi ved at træ og skum er mere bløde end fliser og beton.

Bedre akustik på din måde

Du kan selv vælge at gå i handy mode og komme igennem opsætning af både paneler og loft ved at tjekke monteringsvejledningerne godt ud inden. Du kan selvfølgelig også få det sat op med hjælp fra professionelle, hvis du selv mener at du har 10 tommelfingre.

Der findes dog nemme løsninger for den der vil klare tingene selv, for de fleste akustikpaneler og lofter kommer i sektioner i en fornuftig størrelse, så du selv har mulighed for at håndtere monteringen selv.