Gratis og gode deals til haven

Deals og gratis glæder til haven

Haven er et af de områder, hvor du kan komme ret godt i gang for få penge. Det gælder både planter, afgrøder og træer.

Brug rester til at plante

Det er selvfølgelig ikke helt gratis, da du skal købe din mad til start. Men køber du fx en pose jordskokker, så kan du tage et par stykker af dem og placere i jorden i efteråret. Ca et år efter har du et væld af jordskokker – en jordskok bliver til måske 20 knolde eller mere.

Det samme gælder kartofler, lad en kartoffel ligge og spire i skyggen, og placer den i jorden i foråret. Til efteråret har du en ordentlig omgang kartofler, der ikke alene er gratis, men også smager bedre.

Gratis tomatfrø

Hvis du vil have gratis tomatfrø, så kan du få gratis tomatfrø her. Du skal blot betale portoen på 15 kr, så har du gratis frø til at komme i gang med at lave dine egne tomatplanter.

Du kan også tage frø fra en tomat du spiser. Her skal du dog være opmærksom på at tomater fra supermarkedet ofte er ”hybrider”. Dvs. tomaten er sammensat af to forskellige sorter, og du kan derfor ikke forvente at få den samme type tomat ved at så frø fra en købe-tomat.

Gratis haveglæder online

Havefolket er glade mennesker, der elsker at dele. Du kan derfor finde mange Facebookgrupper, hvor man deler ud af sine frø og planter. Du vil faktisk blive overrasket over hvor flinke folk er, og det er ikke kun grene du selv skal få til at lykkes med, det er også planter lige klar til at sætte i jorden. Ellers er der også rig mulighed for at bede om stiklinger, hvor du så selv får mere ud af det efterfølgende.

På samme måde kan du også finde rigtig meget godt på Den Blå Avis online, men her gør folk det oftere for at tjene en skilling, så du kan forvente at finde noget billigt, men ikke gratis.

Gratis æbler, pærer, rabarber og blommer

Folk med æbletræer i haven drukner i æbler. Nogle kører flere trailerfulde væk for at komme af med dem. Men det er de færreste der selv siger at man må komme og hente. Så først kan du overveje om du kender nogle der har træer med meget frugt. Det kan være familie, venner, kollegaer eller naboer. Og det kan være alt fra æbler, pærer og blommer over til rabarber og andre afgrøder, der giver rigtig meget på kort tid. For ingen når at bruge alt der kommer, og selv med ekstra frysere er der bare ikke plads til at gemme og bruge alt.

Hvis du ikke kender nogle, så spørg åbent ud. Spørg på Facebook, på din egen profil eller i by-grupper. Vil du øge chancen for at få muligheder, så gør det mere emotionelt – spørg fx om der er nogle der har æbler til overs, så du kan bare en rigtig stor æblekage til din søns fødselsdag, så har man mere lyst til at give (men ikke lyve, blot gør mere ud af at spørge end blot at du er nærrig).